Ankaragücü 1 - 3 FATİH TERİM


Yeni sezon başladı, tüm takımlarımıza hayırlı olsun. 



Galatasaray adına sonunda şampiyonluğun olduğu sakatlıksız, kazasız ve belasız bir sezon olmasını diliyorum.

Maça geçmeden önce açıklanan kadroda Feghouli, Belhanda ve Gomis'in aynı anda olmamasını bekleyen insan sayısı eminim ki bir elin parmaklarını geçmezdi. Kendi adıma Gomis'in olmayacağını tahmin ediyordum belki Belhanda da dışarda kalır düşüncem vardı fakat Feghouli'nin de dışarda kalması hiç aklıma gelmemişti. Bunun adına sosyal medyada "KUMAR" diyenler vardı fakat benim görüşüme göre bunun tek mesajı vardı; GALATASARAY adından büyük kimse yoktur.

Fatih Terim ismi bu ülkede her zaman teknik direktörler sıralamasında en başa yazılacaktır. Bu su götürmez bir gerçektir. Bu gibi işleri Türkiye'de yapabilecek olan tek isimdir. Ama hocanın bu kararında tahminimce zeminin de etkisi vardı. Çünkü bugün oynanan zeminde Feghouli ve Belhanda gibi yerden oynayan teknik oyuncuların etkisi pek olmayacaktı. Bugün oynanması gereken futbol pas oyunu değil hızlı ve yeri geldiğinde havadan oynanacak oyundu. Nitekim Fatih Terim'de bunu oynatmaya çalıştı. Bu açık olarak Fatih Terim'in rakip, saha ve şartlara göre oyununu nasıl şekillendirdiği dehasını da ortaya koymuştur. Geçen sezon oynanan Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında verdiği taktik derslerine bugün bir yenisini daha eklemiştir. 

Maça geçecek olursak Galatasaray oyuna çok kopuk başladı. 7. dakikada gol gelene kadar ne yaptığını bilmeyen bir Galatasaray vardı sahada. Yine bariz savunma yerleşme hatasından ötürü gelen gol ile yenik duruma düştük. Golden sonra takım kendine geldi. Daha fazla oyuna ağırlığımızı koyduk. Orta sahada yaratıcı olamasak da direncimiz Donk ve Fernando ile fazlası ile arttı. Hücuma çıkışlarda Sinan ve Onyekuru bugün olumlu işler yaptı. Garry Rodrigues 7 numaranın uğursuzluğundan mıdır, maaş söylentilerinden midir yoksa transfer söylentilerinden midir bilinmez sezona kötü başladı. Umarım biran önce toparlar. Bir sözümde bekler için olacak. Özellikle Mariano ve Nagatomo'ya sahip olduğumuz için yatıp kalkıp dua etmemiz gerekiyor. Özellikle bana göre bugün maçın yıldızı Nagatomo. Uzun yıllar hep bek sorunlarından bahsederken, geçtiğimiz sezonun devre arasından itibaren çok iyi 3 beke sahibiz artık. Hücum katkılarının yanı sıra savunmada da son derece olumlu işler yaptılar yine. Eren konusuna gelecek olursak Eren kesinlikle takımın ilk santraforu olacak kapasitede değil. 2 maçta attığı 2 gol de bunu değiştirmez. Gomis konusu çözüme kavuşmaz ise bu sene santrafor konusunda çok sıkıntı yaşayacağımız aşikardır. 

Uzun uzadıya maç analizi yapılacak bir maç değildi. Sezonun açılış maçının kazanılması sevindirici. Sorunlarımız olduğu ve bu takımın transfer ihtiyacı kaçınılmaz. Ne kadar kızsak da performanslarını eleştirsek de bu takımın Belhanda ve Feghouli'nin yaratıcılığına fazlası ile ihtiyacı var. Bu isimlere destek olarak kazanma yoluna gitmeliyiz. Ülkenin içinde bulunduğu döviz durumundan ötürü artık transfer işi de bayağı zorlaştı. Fatih Terim bu sorunu içeriden Lig için çözecektir ancak Şampiyonlar Ligi için maalesef yetersiz bir kadromuz var.

Bu maç özelinde akıllarda kalacak olan 3 şey var. Fatih Terim, Kadro ve Zemin. Maç skoru da başlıkta olduğu gibi Ankaragücü 1 - 3 FATİH TERİM.

Saygılarımla.

Yorumlar